Skontaktuj sie z Prawnikiem Imigracyjnym (212) 213-8275

Dostosowanie statusu

Adjustment of Status

Jak możemy Ci pomoc? Z wywołującą głębokie wrażenie liczbą zaaprobowanych petycji o zmianę statusu za naszym pośrednictwem nie wahamy się stwierdzić, że jestesmy talentem w tej dziedzinie. Mamy doświadczenie z licznymi scenariuszami, jednymi bardziej skomplikowanymi, a drugimi mniej. Nasi klienci po uzyskaniu zmiany statusu upoważnieni byli do pracy w USA, jak rownież do swobodnej podroży poza granice Stanów Zjednoczonych.

Skontaktuj sie z Prawnikiem Imigracyjnym
Valentini Law Offices, PLLC
phone: (212) 213-8275
61 Broadway, Suite 2505, New York 10006
(Tylko na umówione spotkanie)

Zmiana statusu dosępna jest dla osób, które znajdują się w USA i które mają legalne podstawy do ubiegania się o status bez obowiązku powrotu do ojczystego kraju. Petycja może byc złożona tylko wówczas gdy cudzoziemiec utrzymuje legalny status w USA. Generalnie, jeżeli cudzoziemiec przebywał w USA nielegalnie przez wiecej niż 180 dni będzie bardzo trudno aby uniknąc wydalenia. Proces przygotowania petycji o zmiane statusu jest czasochłonny i drobiazgowy, dlateg też ważne jest aby osoba zainteresowana najęła doświadczonego prawnika imigracyjnego.

Oto niektore przykłady zmiany stausu z nieimigracyjnego na inny status nieimigracyjny:

  • F-1 na H-1b (lub F-1 na OPT)
  • B-2 na F-1
  • B-2 na H-1b
  • J-1 (bez obowiązku 2-letniego powrotu do ojczystego kraju) na B-2
  • J-1 (bez obowiązku 2-letniego powrotu do ojczystego kraju) na F-1
  • J-1 (bez obowiązku 2-letniego powrotu do ojczystego kraju) na H-1b

Oto niektóre przyklłady zmiany status z nieimigracyjnego na imigracyjny:

  • H-1B na stałego rezydenta w oparciu o prace (zielona karta)
  • H-1B na stałego rzydenta w oparciu o czlonka rodziny (zielona karta)
  • F-1 na stałego rezydenta w oparciu o czlonka rodziny (zielona karta)
  • B-2 na stałego rezydenta w oparciu o czlonka rodziny (zielona karta)
  • J-1 (bez obowiązku 2-letniego powrotu do ojczystego kraju) na stałego rezydenta w oparciu o członka rodziny Stały rezydent (zielona karta)

Ogłoszenia

On June 15, 2012 President Obama introduced Deferred Action process that helps illegal immigrants who came to the US under the age of 16. Deferred Action establishes eligibility for work permits and requires the government to stop removal proceedings of eligible aliens. For more info contact us at your earliest convenience!